Competitieprogramma Jupiler League

Het competitieprogramma voor de Jupiler League is definitief vastgesteld.
Voor de Jupiler League zijn vier wijzingen aangebracht in het conceptprogramma. In alle gevallen gaat het om relatief kleine ingrepen zoals het veranderen van een speeldag of speeltijd. De Jupiler League trapt op vrijdagavond 18 augustus direct af met een topper tussen de nummers 3 en 2 van het afgelopen seizoen: SC Cambuur – Jong Ajax.

Start week later
De eerste speelronde kent naast de wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong Ajax ook drie affiches tussen ploegen die in de afgelopen Jupiler Play-Offs speelden: RKC Waalwijk – FC Emmen, FC Volendam – Helmond Sport en N.E.C. – Almere City FC. Wat verder opvalt, is dat de Jupiler League een week later begint dan de eredivisie. Dit op verzoek, omdat veel supporters vanwege de vakantieperiodes vorig jaar de eerste speelrondes moesten missen.

Deze tijd wordt gedurende het seizoen ingehaald tijdens de interlandperiodes. In tegenstelling tot het afgelopen jaar speelt de Jupiler League dan gewoon door. Ook is de winterstop korter dan de eredivisie. Daarmee zijn er ook minder volledige speelrondes op maandagavond dan vorig jaar.

De laatste speelronde wordt vanwege Koningsdag op vrijdag 27 april gespeeld op zaterdag 28 april.

Anders dan andere jaren tellen deze keer de eerste twee speelrondes niet mee voor de periodestanden. Vorig jaar telden de laatste twee rondes niet mee. De strijd om de eerste periodetitel begint dus in speelronde 3. Speelrondes 1 en 2 gelden uiteraard wel voor de totaalstand.

Secretaris Henk Keizer heeft voor onze leden een mooi overzichtelijk schema gemaakt met daarop de thuiswedstrijden van onze mooie club!
Klik hier voor het overzicht.

• 2. sijmon (26 punten)
  • 3. Bert (25 punten)
  • 4. case (25 punten)

• 1. Verhulst, Hobie (35 punten)