Barry Lauwers tekent eerste profcontract bij FC Volendam

  • maandag, 29 jul 2019
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

De talentvolle keeper Barry Lauwers heeft een contract getekend dat hem voor de komende twee seizoenen aan FC Volendam bindt. Lauwers, die opgeleid is in de FC Volendam-jeugd, stond afgelopen seizoen zestien duels onder de lat bij Jong FC Volendam.

De negentienjarige geboren Purmerender vervulde daarmee een belangrijke rol in het kampioenschap van de Derde Divisie. Afgelopen zaterdag verdedigde Lauwers het doel in de met 0-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser Hollandia.

Lauwers: “Ik ben blij dat ik mijn eerste profcontract mag gaan tekenen. Ik heb me vorig seizoen erg ontwikkeld en ik ben blij dat de nieuwe mensen in de club dat ook hebben gezien en vertrouwen in me hebben. Ik weet dat er nog veel rek in mij zit en ik wil natuurlijk zo snel mogelijk mijn debuut maken en het eerste en mijn plaats onder de lat veroveren.”

“Barry is een talentvolle keeper die vorig jaar bij de selectie is gekomen”, stelt technisch directeur Jasper van Leeuwen. “Hij heeft het goed gedaan bij Jong FC Volendam. Met het kampioenschap was het voor hem direct een bijzonder jaar. Barry heeft dit contract zelf afgedwongen en de komende periode is het aan hem om zich verder te ontwikkelen. Keepers hebben meestal wat meer tijd nodig en Barry is nog hartstikke jong, dus ook wij zijn nieuwsgierig waar zijn plafond ligt.”