Bloedeloos gelijkspel FC Volendam

  • vrijdag, 14 sep 2018
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft de punten in een bloedeloos duel gedeeld met TOP Oss. Meer zat er niet in voor beide teams. TOP Oss, dat in de vorige speelronde nog verrassend FC Twente op eigen bodem wist te kloppen, was weliswaar minder aan de bal dan de thuisclub, maar gaf weinig kansen weg. De Brabanders hielden constant vijf man op rij in de achterste linie. FC Volendam slaagde er niet in om de muur van de Brabanders te slechten. En omdat ook FC Volendam verdedigend de zaken goed op orde had, was de 0-0 eindstand een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

FC Volendam heeft duidelijk een steuntje in de rug nodig om vertrouwen in eigen kunnen te krijgen. Wellicht draagt het ene puntje tegen TOP Oss daaraan bij. Misha Salden had Paul Kok buiten  de ploeg gelaten. In de achterhoede speelde nu Darryl Baly als linksback. Centraal achterin stonden opbouwer Ties Evers en Marco Tol en Robin Schouten als rechtsback. Ook Rodney Antwi mocht  op de reservebank plaatsnemen: voor hem in de plaats speelde Nick Runderkamp, die als man of the match bloemen en een etentje aan de wedstrijd overhield.

Behoedzaam

Bijna een halfuur lang gebeurde er nauwelijks iets vermeldingswaardigs. De thuisclub ging uiterst behoedzaam te werk. Omdat ook TOP Oss nauwelijks uit zijn schulp kroop, viel er voor de toeschouwers niet veel te beleven. De strijd brandde in het laatste kwartier van de eerste helft pas echt los. Een kopbal van Teije ten Den kwam via de lat het veld weer in en bij een afstandsschot van Nick Doodeman stond doelman Nick Olij op de goede plek. Doodeman onderschepte op snelheid nog een bal en zag vervolgens zijn voorzet via Huseyn Dogan tot hoekschop verwerkt. Ook een goede uithaal van Nick Runderkamp werd een prooi voor Olij. Cas Peters probeerde daarna vanaf de linkervleugel vlak voor de achterlijn de bal in een keer achter doelman Olij te schieten, maar zijn doelpoging werd in de kiem gesmoord ten koste van een hoekschop. De thuisclub was in deze fase dus dicht bij de openingstreffer. Het was Norichio Nieveld die aan de andere kant de deklat als spelbreker ervoer. En bij een voorzet van  Bryan Smeets had FC Volendam zomaar op achterstand kunnen staan ware het niet dat Huseyin Dogan vrij voor doel ruzie kreeg met zijn richtingsgevoel. Pardoes schoot hij de bal naast.

Een-tweetje

Na de hervatting had een een-tweetje tussen Nick Doodeman en Teije ten Den meer moeten opleveren. Dat gebeurde niet. Kansen deden zich daarna nauwelijks meer voor. Ook al omdat Jordy van Stappershoef op tijd uit zijn doel kwam en de bal net voor de schietgrage voeten van Huseyin Dogan wist weg te plukken. Van Stappershoef greep even daarna opnieuw kordaat in toen Delano Ladan dreigde FC Volendam de das om te doen.

Beiden ploegen bleven voorzichtig - en tamelijk behoudend - loeren op de winnende treffer. De ver opgerukte Marco Tol probeerde het nog met een welgemikte harde schuiver in de hoek, maar doelman Olij liet zich niet verrassen. In de slotfase mocht Anthony Berensteijn nog opdraven voor Nick Runderkamp. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Rob Dieperink zich ontpopte tot de beste man in het veld. De volgende tegenstander van FC Volendam is vrijdag 21 september Jong PSV in Eindhoven. 


FC Volendam: Jordy van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Ties Evers, Darryl Baly (87. Mohammet Betti), Alex Plat, Nick Doodeman (67. Martijn Kaars), Kevin Visser, Teije ten Den, Cas Peters, Nick Runderkamp (89. Anthony Berensteijn).

Foto's: Fred Rotgans  klik hier >>>
Tekst: Cor Westerveld
Video: FC Volendam TV & NH nieuws

Korte samenvatting beschikbaar op  Fox Sports >>>