Calvin Twigt en Billy van Duijl opgeroepen voor Oranje-selecties

  • dinsdag, 14 nov 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

De KNVB heeft ook voor tijdens de naderende interlandperiode een uitnodiging verstuurd naar Calvin Twigt en Billy van Duijl. Het duo uit de Volendamse jeugdopleiding is opgeroepen voor respectievelijk Jong Oranje en Oranje Onder 19. Beide spelers zijn om die reden niet beschikbaar voor het bekerduel tegen Excelsior Maassluis van donderdag 16 november. Eerder al was Imran Nazih opgeroepen door Marokko om te spelen op het WK Onder 17 in Indonesië.

Calvin Twigt

Het Jong Oranje van Calvin Twigt speelt in de komende interlandperiode twee duels. Op 16 november is in Almere Jong Gibraltar de tegenstander. Vier dagen later staat de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Zweden op het programma. Met twaalf punten uit vier duels is Jong Oranje uitstekend begonnen aan de kwalificatiecyclus voor het EK 2025 in Slowakije.

Billy van Duijl

Billy van Duijl kan zich opmaken voor een drietal EK-kwalificatieduel van Oranje Onder 19, afgewerkt in Luxemburg. Op woensdag 15 november is Luxemburg de eerste tegenstander. Drie dagen later is Azerbeidzjan de tegenstander, terwijl op dinsdag 21 november de interlandperiode wordt afgesloten met een onderonsje met Bosnië en Herzegovina. Bij het Onder 19-team treft hij ex-FC Volendammer Givairo Read en gemeentegenoot Roy Steur.