De Waalpaal bouwt mee aan fundering met sponsorschap FC Volendam

  • vrijdag, 17 mei 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

De Waalpaal heeft zich als nieuwe sponsor verbonden aan FC Volendam. Het toonaangevende bedrijf uit Purmerend is lid geworden van de Businessclub. Zij draaien komend seizoen op de LED-boarding en hebben vier stoelen in de Rabo Lounge. 

De Waalpaal is opgericht in 1911. In dit jaar wilde men water winnen uit diepere zandlagen. IJzeren buizen waren kostbaar, waardoor werd bedacht om betonnen buizen met een stalen binnenbuis op elkaar te stapelen. Om de buizen de diepte in te persen, werden complete stalen balkenframes gebouwd met daarop betonnen of ijzeren ballast. Met schijven en staaldraden werd de paal als het ware de grond in getrokken. Het was daarna gauw bedacht om de buis gevuld met beton ook als draagpaal te gebruiken. Hierdoor is De Waalpaal als funderingsbedrijf gestart.

Het bedrijf is gespecialiseerd in werken in beperkte ruimte en funderingsherstel. Zij onderscheiden zich door lastige funderingsprojecten niet uit de weg te gaan, maar beet te pakken en succesvol uit te voeren. 

Trouw blijven

Directeur van De Waalpaal Jan Conijn is verheugd met de sponsorovereenkomst. "We zijn al jaren en jaren fan van FC Volendam. De degradatie is jammer, maar als het lastig is moet je elkaar juist steunen. Als je tegenwind ervaart, dat is ook in het bedrijfsleven, dan hoop je dat je klanten je trouw blijven. Met de sponsoring hopen we ook de bekendheid in de regio te vergroten."

Tekst & foto's: FC Volendam