De wind in de rug in Almere

  • zondag, 13 jan 2019
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Vandaag startte in de Keuken Kampioen Divisie het tweede deel van het seizoen. Dat leverde gelijk een hoop gepuzzel op voor de technische staf van FC Volendam. Immers, zowel Jong als het eerste elftal speelde tegelijk. Goed nieuws was er voor goalie Jordi van Stappershoef. Hij maakte zijn rentree na de hersenschudding die hij op 21 september in de uitwedstrijd bij Jong PSV op liep. Ties Evers verving de geblesseerde Marco Tol. 

FC Volendam startte met de felle wind tegen. In de achtste minuut kropen de mannen van Hans de Koning door het oog van de naald. Een vrije trap van Youri Loen werd door de wind gedragen enorm gevaarlijk. Een miraculeuze scrimmage volgde waarbij een katachtige save van Jordi van Stappershoef er mede voor zorgde dat de bal naast ging. Even later was Nick Doodeman aan de andere kant gevaarlijk, maar ook daar viel de scrimmage die volgde verkeerd voor de aanvallende partij. 

De wind speelde parten voor de FC want het had het moeilijk om aan voetballen toe te komen. Almere City speelde agressiever zonder overigens aan echte kansen toe te komen. In de 37e minuut waagde James Efmorfidis het erop van een meter of 25. Zijn knal eindigde op de lat boven van Stappershoef. 

Na de break had FC Volendam de wind in de rug. Toch bleek voetballen met dat extra wapen niet gemakkelijk. Menig pass kreeg dusdanig veel vaart mee, dat deze te hard was voor de voorwaartsen. Tot de 68e minuut. Boy Deul wandelde door het middenveld en zette Kevin Visser oog in oog met Timo Plattel. De captain faalde niet: 0-1. Niet veel later waaide de 0-2 binnen, toen keeper Plattel zich volkomen verkeek op een indraaiende corner van Nick Doodeman. Een feestje barstte los in het vak met de meegereisde FC Volendam aanhang. 

Het Andere Oranje kwam na de goals niet echt meer in de problemen. Achteraf kun je stellen dat het team van Hans de Koning het best met de omstandigheden om is gegaan. Hoe dan ook: het is een prima start van 2019! 

‘68) 0-1 Kevin Visser

‘74) 0-2 Nick Doodeman

Foto's: Fred Rotgans & Rob Lezer (klik hier voor meer >>>)
Video's NH Nieuws

Opstelling FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Ties Evers, Darryl Baly, Mohamed Betti, Jari Vlak (‘89 Gerry Vlak), Kevin Visser (c), Boy Deul, Nick Doodeman, Cas Peters (‘63 Teije ten Den), Anthony Berenstein (‘82 Martijn Kaars)