Faninformatie: De voorlopig laatste Eredivisiewedstrijd in het Kras Stadion

  • vrijdag, 17 mei 2024
  • Leestijd: 8 minuten
  • Bron: FC Volendam

Voor FC Volendam staat voorlopig de laatste Eredivisiewedstrijd voor minstens één seizoen op het programma. Tijdens de laatste speelronde komt Go Ahead Eagles op bezoek in het Kras Stadion. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt.

Geldige toegangskaart

Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart naar de wedstrijd. Je kunt plaats nemen op de tribune waar jouw seizoenkaart recht op geeft. Zakelijke relaties dienen hun businessclubcard mee te nemen.

Tickets

Tickets voor het duel tegen Go Ahead Eagles zijn verkrijgbaar via de officiële ticketshop.

Duurzame hardcups

FC Volendam is overgestapt op duurzame, re-usable hardcups. Daarmee voorziet FC Volendam in de nieuwe wetgeving van de overheid, die voorschrijft dat plastic wegwerpbekers vanaf 1 januari 2024 in de ban zijn gedaan bij evenementen, waaronder voetbalwedstrijden. FC Volendam werkt met drie formaten, elk voorzien van een fraai FC Volendam-design. Indien je een drankje besteld bij een van de cateringpunten in het Kras Stadion, betaal je de eerste keer €2,00 per hardcup extra. Bij een eventuele volgende bestelling lever je jouw beker(s) in en ontvang je jouw bestelling in een nieuwe, schone beker. Indien je jouw laatste drankje op hebt, heb je vier mogelijkheden:

  • Optie 1: Je levert de hardcup bij een van de caterpuntenpunten in voor een FC Volendam token. Bij een volgend bezoek lever je deze token in bij jouw bestelling en betaal je géén statiegeld. De FC Volendam token is dus € 2,00 waard.
  • Optie 2: Je levert de hardcup in bij een van de caterpuntenpunten en kiest ervoor om met het statiegeld de jeugdopleiding te steunen.
  • Optie 3: Je neemt de unieke FC Volendam hardcup mee naar huis. Deze mag je houden, of meenemen naar een volgend bezoek. Lever je deze beker in bij jouw bestelling, dan betaal je geen statiegeld en ontvang je jouw drankje in een schone beker.
  • Optie 4: Je levert je hardcup in en krijgt je €2,00 statiegeld teruggepint. Het geld staat binnen een aantal dagen op je rekening. 

Aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Zoals inmiddels bekend is het bruggetje nabij de Pegasusstraat en het P1 parkeerterrein van het Kras Stadion rondom de thuiswedstrijden gesloten. Het is voor supporters niet mogelijk om twee uur vóór de wedstrijd en anderhalf uur na de wedstrijd gebruik te maken van de overgangsroute. Hiermee wordt de kans op mogelijke provocatie tussen supporters van beide clubs verkleind. Het is ook niet meer mogelijk fietsen nabij het bruggetje te plaatsen. Supporters die met de fiets komen dienen gebruik te maken van de fietsenstalling op het schoolplein van de voormalig St. Vincentiusschool aan de Meidoornstraat. Verdere informatie over de getroffen veiligheidsmaatregelen zijn te vinden op deze pagina.

Fanshop

De fanshop is zondag vanaf 12:30 uur geopend en sluit een half uur na de wedstrijd.

Muziekfeest op de stip

Voor extra gezelligheid is er in de rust een door AVROTROS-gesponsord optreden van Frans Duijts! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sterren NL (@sterrennl)

Eerder dit seizoen was het ook al feest op de middenstip, met bijvoorbeeld Django Wagner.

Overige bezoekersinformatie

•   Het stadion is twee uur voor aanvang open. We verwachten flinke drukte, zorg daarom dat je op tijd naar het stadion komt.
•   Vergeet je seizoenkaart niet.
•   Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
•   Omwille de verwachte drukte zijn er extra toiletten geplaatst in het Kras Stadion. Het betreft plaskruizen die in elke hoek van het Kras Stadion zijn geïnstalleerd.
•   Het Kras Stadion is cashless. We hebben vanaf aankomende wedstrijd geen consumptiemunten meer, maar pasjes die je kunt opwaarderen. De pasjes kun je opwaarderen met pin of cash. Deze pasjes zijn te krijgen in de fanshop. Muntjes die eerder zijn aangeschaft blijven geldig. 
•   De verkooppunten zijn geopend voor eten en drank.
•   Roken in het stadion is niet toegestaan.
•   Er wordt GEEN alcohol geschonken aan bezoekers onder de achttien jaar. 
•   Houd je aan de huisregels, met een nadrukkelijk verzoek om géén vuurwerk af te steken. Dit heeft de club al meerdere boetes opgeleverd.