Faninformatie: kom in oranje naar het stadion!

  • woensdag, 24 mei 2023
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zondagmiddag ontvangt FC Volendam tijdens de laatste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen 2022-2023 Excelsior Rotterdam. De eerdere ontmoeting tussen de Rotterdammers en de Volendammers was in Rotterdam, waar de Volendammers met een 2 - 0 nederlaag van het veld gingen. Ditmaal is het in het Kras Stadion te doen. Om 14:30 uur klinkt het fluitsignaal voor het begin van de eerste helft en gaat FC Volendam op jacht naar een stijlvolle seizoensafsluiter. Het stadion is vanaf 12:30 uur geopend. In dit bericht lees je alles over je wedstrijdbezoek.

Oranje gekleed

Om de spelers van FC Volendam optimaal te steunen tijdens het laatste duel van dit seizoen, vragen wij alle supporters in het oranje te komen. Via die manier zijn alle tribunes binnen het Kras Stadion oranje en volgen we het motto van FC Volendam: Vol Voor Oranje! Heb je nog geen FC Volendam-shirt? Scoor dan nu het gloednieuwe thuisshirt in onze Fanshop of via de webshop van FC Volendam!

FC Volendam in nieuw thuistenue

FC Volendam speelt tegen Excelsior in het nieuwe thuistenue.

Fanshop & kraam Van Dorpelhal

De fanshop is om 12:00 uur geopend en sluit om 18:00 uur. Ook staat er kraam met de nieuwe thuistenues bij de Steve van Dorpelhal.

Speler en talent van het jaar

Voorafgaand aan de wedstrijd, net na de opkomst, vindt de uitreiking plaats van de Speler en het Talent van het seizoen 2022-2023. De prijzen worden uitgereikt door een bijzondere gast. De verkiezing van Speler van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door een commissie van Supportersvereniging Volendam.

Uitverkocht & geldige toegangskaart

Het duel tegen Excelsior Rotterdam is uitverkocht.Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart naar de wedstrijd. Je kunt plaats nemen op de tribune waar jouw seizoenkaart recht op geeft. Zakelijke relaties dienen hun businessclubcard mee te nemen. We verwachten  flinke drukte in en rondom het Kras Stadion. Kom daarom op tijd naar het stadion.

Veldbetreding ná veiligheid Excelsior & arbitrage

Er is een scenario denkbaar dat na afloop van de wedstrijd uit vreugde het veld wordt betreden door feestvierende fans. FC Volendam wil deze massale veldbetreding gecontroleerd laten plaatsvinden. FC Volendam verzoekt daarom alle supporters om na afloop nog even op hun plaats te blijven zitten tot het moment dat de spelers van Excelsior en het arbitrale kwartet het veld hebben verlaten. Zodra hun veiligheid is gewaarborgd verzorgt FC Volendam een gecontroleerde stroom van supporters naar het veld. FC Volendam krijgt een boete van € 15.000,- opgelegd als supporters eerder dan het hierboven beschreven moment het veld betreden. Let op de aanwijzingen van de stadionomroeper en steun FC Volendam op een positieve manier!

Muziekfeest op de stip

Voor extra gezelligheid is er in de rust een door AVROTROS-gesponsord optreden. Wie er tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen op de stip staat is nog een verrassing!

Eerder dit seizoen was het ook al feest op de middenstip, met bijvoorbeeld Wesly Bronkhorst (zie foto)

Aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Zoals inmiddels bekend is het bruggetje nabij de Pegasusstraat en P1 parkeerterrein van het Kras Stadion rondom de thuiswedstrijden gesloten. Het is voor supporters niet mogelijk om twee uur vóór de wedstrijd en anderhalf uur na de wedstrijd gebruik te maken van de overgangsroute. Hiermee wordt de kans op mogelijke provocatie tussen supporters van beide clubs verkleind. Het is ook niet meer mogelijk fietsen nabij het bruggetje te plaatsen. Supporters die met de fiets komen dienen gebruik te maken van de fietsenstalling op het schoolplein van de voormalig St. Vincentiusschool aan de Meidoornstraat. Verdere informatie over de getroffen veiligheidsmaatregelen zijn te vinden op deze pagina.

Overige bezoekersinformatie

•   Het stadion is twee uur voor aanvang open. We verwachten flinke drukte, zorg daarom dat je op tijd naar het stadion komt.
•   Vergeet je seizoenkaart niet.
•   Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
•   Omwille de verwachte drukte zijn er extra toiletten geplaatst in het Kras Stadion. Het betreft plaskruizen die in elke hoek van het Kras Stadion zijn geïnstalleerd.
•   Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.
•   De verkooppunten zijn geopend voor eten en drank.
•   Roken in het stadion is niet toegestaan.
•   Houd je aan de huisregels, met een nadrukkelijk verzoek om géén vuurwerk af te steken. Dit heeft de club al meerdere boetes opgeleverd.