FC Volendam verlengt ongeslagen reeks in Leeuwarden

  • zaterdag, 17 nov 2018
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Met een mooie groep Volendam fans in het uitvak in een met 7.021 toeschouwers gevuld Cambuur stadion begon FC Volendam vlak voor de aftrap met een tegenvaller. Spits en topscorer Cas Peters was niet fit genoeg om te starten. Trainer Hans de Koning posteerde Teije ten Den in de spits.

Na vijf minuten beging Boy Deul een overtreding net buiten de eigen zestien. Mitchel Michaelis redde prima op de vrije trap van Cambuur die volgde. In de zestiende minuut zette diezelfde Boy Deul Nick Doodeman alleen voor de Cambuur goalie. Onze rechterspits bleef koelbloedig en tikte FC Volendam op een 1-0 voorsprong. In het verloop van de eerste helft lieten de Volendammers de bal aan de Friezen. Tot veel kansen leidde het niet voor de thuisploeg. FC Volendam was daarentegen in de counter keer op keer gevaarlijk, echter in de eindfase ontbrak het vernuft en geluk.

Twee minuten voor rust kwam de bal uit het niks tegen de hand van Mohamed Betti aan in de eigen zestien: penalty. Kevin van Kippersluis pakte het cadeautje gretig uit: 1-1. Vlak daarna floot Stan Teuben voor rust.

Na twaalf minuten in de tweede helft kroop FC Volendam door het oog van de naald toen de bal bij de tweede paal tegen diezelfde paal werd geschoten door de Cambuur aanval. Een minuut later redde Michaelis op een inzet van Justin Mathieu. Nick Doodeman was vervolgens in de 67e minuut gevaarlijk namens de gasten, maar goalie Xavier Mous was attent en hield de stand op 1-1.

Tien minuten voor tijd speelde FC Volendam zich knap door het Cambuur centrum heen, maar de sterk spelende captain Kevin Visser vond net niet genoeg ruimte op de trekker over te halen. Het tot aan het einde spannend in Ljouwert. Gescoord werd er echter niet meer. Met het gelijke spel verlengde FC Volendam de ongeslagen reeks weer met een week. Volgende week komt staartploeg Jong FCUtrecht op bezoek in het KRAS Stadion.

Scoreverloop:
'16: 0-1 Nick Doodeman
'44: 1-1 Kevin van Kippersluis (pen)

Opstelling FC Volendam
Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak, Teije ten Den (‘60 Rodney Antwi), Boy Deul (‘89 Enzo Stroo), Anthony Berenstein

De volledige wedstrijd is te bekijken in uitzending gemist van FoxTV op b.v. Ziggo GO >>>
Samenvatting wedstrijd te zien op Fox Sports >>>