HSB Volendam shirtsponsor FC Volendam

  • dinsdag, 27 jan 2015
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

HSB Volendam is voor vijf wedstrijden de nieuwe shirtsponsor van FC Volendam. Afgelopen wedstrijd tegen FC Den Bosch prijkte het logo van HSB Volendam al op de borst van het shirt. Daarnaast zal de selectie van FC Volendam tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, Jong Ajax en RKC Waalwijk spelen in het shirt met HSB Volendam op de borst.

Ook op 20 maart tegen Helmond Sport is HSB Volendam ook de shirtsponsor.

Over HSB Volendam
HSB-Volendam bestaat 82 jaar. Het bedrijf is in 1932 opgericht door Volendammer Hein Schilder. De firma krijgt aanvankelijk de naam Hein Schilder Bouw en begint met kleine projecten en een paar man.

Slobbeland
Vlak voor de oorlog groeit de onderneming naar 13 medewerkers. Na de oorlog weet Hein Schilder te profiteren van de wederopbouw. Al gauw stromen opdrachten uit de hele regio binnen. Eind jaren veertig besluit hij een eigen materieelwerf te beginnen zodat het bedrijf beter is toegerust op de werkzaamheden voor grote bouwprojecten. Hij begint de loods aan het Slobbeland. Als eerste komt er een eigen timmerfabriek, daarna beginnen ook eigen vakschilders, metselaars en ijzervlechters.

Ook in de rest van Noord-Holland
Inmiddels heeft Hein Schilder naam gemaakt in heel Noord-Holland en zorgt hij voor de uitvoering van grote projecten in Weesp, Diemen, Hoofddorp en Amsterdam. Hein Schilder bouwt voornamelijk woonhuizen, maar ook scholen, theaters en zelfs een behandelcentrum. Het bevalt de mensen bij het bedrijf, ze blijven lang in dienst.

Naar HSB
Het bedrijf blijft tot 1998 in handen van de familie Schilder. In de jaren die volgen wordt Hein Schilder Bouw omgedoopt tot HSB-Volendam. Sinds 2008 is de leiding in handen van André Vos, algemeen directeur en Peter Maalman, commercieel directeur. Ze worden hierbij ondersteund door Nico Klouwer die het directieteam versterkt met zijn expertise op financieel gebied. HSB is nog steeds gevestigd in Volendam en voelt zich sterk betrokken bij de Volendamse regio. Inmiddels telt HSB circa 340 medewerkers.

2013
HSB Volendam heeft in februari 2013 de activiteiten overgenomen van het 139-jarige Bouwbedrijf Kakes uit Zaandam. In mei 2013 volgde Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder uit Warmenhuizen. Met deze overnames heeft HSB veel ervaring op het gebied van renovatie in huis gehaald. Het personeelsbestand is hiermee tevens gegroeid en staat nu op 340 medewerkers in vaste dienst.