Jeugdplan: A1 pakt punt tegen Willem II / RKC combinatie

• zaterdag, 31 okt 2009
  • Leestijd: 20 minuten

In het Jeugdplan hebben zijn de A1 en A2 geeïndigd zoals ze waren begonnen (0-0). De B1 moest voor de beker naar Heerenveen en verloor met 2-0 van de nr.2 van de ranglijst. De B2 ging op bezoek bij Quick Boys.Voorafgaand aan de wedstrijd werd op verzoek van FC Volendam een minuut stilte in acht genomen i.v.m. trieste familieomstandigheden bij een van de spelers van FC Volendam B2. Deze knotsgekke en spannende wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel.

De C1 heeft het verlies van vorige week weer goedgemaakt en won bij de Graafschap met 1-2. Mede doordat de concurrentie punten liet liggen steeg het drie plaatsen op de ranglijst en staat nu op een 6e plaats.  Eerder deze week won de C1 het bekerduel tegen Kennemers C1 met maar liefst 25-0. De D1 en D2 wonnen beiden  en de E-Top  bracht  het eerste verlies toe aan Haarlem, dat ongeslagen was.

De F1 heeft de koppositie veroverd, door slechts met 1-21 te winnen van Hellas Sport. Concurent Fortuna Wormerveer ging bij KFC onderuit. Eerder deze week bereikte de F1 de halve finale op het toernooi bij AJAX. De Amsterdammers wonnen met 4-0 na een slopende kwartfinale tegen Almere.

Wedstrijd van de week was de A1. De ploeg van Frank Peereboom heeft het niet makkelijk in de eredivisie en is hekkesluiter met slechts vier punten na negen wedstrijden. Tegenstander Willem II / RKC combinatiie heeft 5 punten meer op de ranglijst. Het werd een pittige wedstrijd met veel strijd maar geen doelpunten.
Uitgebreide fotorepportage (link) is te vinden onder het verslag !

Volgende week is de wedstrijd van de D2 tegen Hollandia D2 de wedstrijd van de week. De wedstrijd in de eerste klasse B gaat tussen twee ongeslagen ploegen. Doelpuntenmachine D2 staat op een eerste plaats met 50 doelpunten in zes wedstrijden. Hollanda staat op de derde plaats en heeft één wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd is om 10:30 uur op het complex van de RKAV Volendam.

Verslagen:

FC Volendam A1 krijgt Willem II/RKC A1 niet op de knieën (0-0)

31/10 - Gezien de stand op de ranglijst waren de punten voor beide partijen van groot belang. Volendam kon aanhaken en Willem II/RKC combinatie zou afstand kunnen nemen van de onderste plaatsen. Vijf punten was het verschil. Om het gat te dichten waren de punten in Volendam het hardst nodig. Maar, evenals vorige week, moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel.

Als twee ploegen tegen elkaar spelen, die beide niet tot een overwicht kunnen komen, is het voorspelbaar, dat er weinig gebeurt in een wedstrijd. In de eerste helft klopte dat precies. FC Volendam A1 mocht zich rijk rekenen met een kans van Lars Veldwjk, Willem II/RKC A1 had de pech dat doelman Mitchel Vincken op de juiste plek stond, toen uit een hoekschop strak werd ingekopt. Daarmee waren alle wapenfeiten verteld. De toeschouwer zal zich er hoogstens nog over hebben kunnen verbazen, dat FC Volendam A1 zich bij een hoekschop van Willem II/RKC A1 met alle elf spelers in het eigen strafschopgebied samentrekt. Willem II/RKC A1 vond dat prachtig, want de hele luchtmacht kon voor het Volendamdoel worden neergezet. De afvallende bal was toch altijd voor de mannen uit Tilburg en Waalwijk. Een razendsnelle uitbraak is ten ene male onmogelijk als ook alle spitsen naast de eigen keeper worden gezet. Midden in de eerste helft was er een klein kwartier sprake van Volendams overwicht, maar de precisie om er gebruik van te kunnen maken, ontbrak, zodat de 0-0 ruststand logisch was.

In de tweede helft was het veel leuker. Beide teams speelden waar mogelijk vol op de aanval. Ogenschijnlijk had Volendam het betere van het spel, maar tot veel uitgespeelde kansen kwam het niet. Achterin moesten de verdedigers bijzonder op hun hoede blijven, al belette het hen niet vaak mee op avontuur te gaan. Met name Geraldo Hoogvliets ging er vaak vandoor. Het leverde echter niets op. Het A-team van FC Volendam heeft laten zien, dat er voor de komende weken voldoende perspectief is om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen. De inspiratie is er, nu de afwerking nog.
Cor Tol

Foto's Rob Lezer  Foto's bestellen

FC Volendam A2 – Quick Boys A1 (0-0)

31/10 - Quick Boys stond in de competitie met twaalf punten gelijk met FC Volendam A2.Quick Boys had echter een wedstrijd meer gespeeld. Beide ploegen kregen genoeg kansen om de winst voor zich op te eisen, maar het wilde niet echt lukken. De meeste kansen waren voor Volendam, dat er net scherp genoeg mee omging. Kort voor de rust kreeg Volendam de grootste kans om de nul van het scorebord te spelen. De bal werd goed ingeschoten, maar vlak voor de doellijn door een Quick Boys speler tot hoekschop verwerkt. Daaruit kwam niets dat tot juichen leidde.

Na de pauze was het een heel andere wedstrijd en zakte Volendam ver weg, Toch kreeg de ploeg vlak voor het einde van de wedstrijd nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Maar ook deze kans werd onbenut gelaten, dus de eindstand was 0-0. Met een plaats in de middenmoot mag het elftal nog altijd tevreden zijn. Het speelt tegen vrijwel alleen eerste teams, die in hun club tot de hoogste selectie behoren. Behoud in deze eerste divisie zou een prachtige prestatie zijn. Het vraagt week in week uit opperste motivatie en inzet.

Volendam B1 met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

31/10 – Vandaag moest blijken waar onze mannen nu werkelijk staan. In de competitie laten zij wekelijks zien tot de top van de 1e divisie te behoren, maar nu, voor de beker, was er sprake van een tegenstander die tot de top van de eredivisie behoort. Hoe zouden onze mannen zich weren en hoe waren de krachtsverhoudingen?

Al snel bleek dat Heerenveen over een uitstekende ploeg beschikt en dus niet voor niets de 2e plaats in hun competitie inneemt. Een voorhoede met snelle en behendige spelers en een verdediging die vooral fysiek ijzersterk is. In de beginfase leek het net of de Volendammers enigszins geïmponeerd waren door de status van de thuisploeg. Men speelde niet zijn normale spelletje en maakte zelfs een nerveuze indruk. Daardoor werd niet alleen vaak onnodig balverlies geleden, maar werd Heerenveen ook te veel ruimte geboden. Ondanks dat werd toch weer een aantal doelrijpe kansen gecreëerd. Eerst was het Jordy van der Sleen die zijn schot maar net voorlangs zag gaan, terwijl even later Eric Veerman maar rakelings over het vijandelijk doel kopte. In de 13e minuut was het echter Heerenveen dat de score opende. De trainer had er nog zo voor gewaarschuwd (Heerenveen scoort heel vaak koppend uit vrije trappen en corners), maar het gebeurde toch. De uittrap van Daniël was matig, waardoor een overtreding nodig was halverwege onze helft. Nadat de Heerenveense luchtmacht (bomen van kerels) in ons strafschopgebied was verschenen, werd de bal uit de vrije trap hoog in de doelmond gebracht en, zoals vooraf gevreesd, langs Daniël gekopt, 1-0. 4 minuten later mocht Daniël opnieuw vissen. Een snelle aanval van Heerenveen over de rechterflank leidde tot een voorzet die door Daniël slechts half kon worden gestopt. Via zijn handen belandde de bal recht in de voeten van een van de Heerenveen-voorwaartsen. Zijn strakke schuiver zorgde ervoor dat wij al na 17 minuten tegen een 2-0 achterstand moesten aankijken. Langs de kant werd even gevreesd dat een monsterscore in het verschiet lag, maar Volendam herpakte zich prima en kreeg zelfs kansen op de aansluitingstreffer. Met een paar fraaie voetbewegingen bracht eerst Joris zichzelf in kansrijke positie. Zijn schot ging helaas voorlangs. Soufian was de volgende met een goede mogelijkheid, maar ook zijn doelpoging miste de juiste richting en ging naast het doel.

In de rust was Marcel in de kleedkamer achtergebleven. Joost was zijn vervanger. Volendam kwam goed uit de startblokken en had zijn schroom inmiddels helemaal van zich afgeworpen. Het vertrouwen in een goed resultaat was nog volop aanwezig. Een snelle treffer zou ons weer helemaal terug in de wedstrijd brengen. De mogelijkheden daartoe waren volop aanwezig. Een prima voorzet vanaf rechts van Vince had echt een treffer moeten opleveren. Helaas schoot Soufian voor open doel over. Ook Jordy van der Sleen kreeg een droomkans. In plaats van richting doel kopte hij de bal juist de andere kant op. Af en toe kwam ook Heerenveen er gevaarlijk uit. Met hun snelle en balvaardige spitsen bleef het dus goed oppassen voor onze verdediging. Toch was Volendam de betere ploeg in de 2e helft. Jammer dat onze mannen niet zo vanaf de 1e minuut zijn begonnen, want dan had de wedstrijd heel anders verlopen. Hoe dan ook, onze mannen konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Heerenveen is uitstekend partij geboden. Individueel beschikt Heerenveen over wat meer kwaliteit, maar als team en collectief hebben jullie laten zien niet of nauwelijks te hoeven onderdoen voor een eredivisionist. En dat biedt echt perspectief. De complimenten van de Heerenveen-staf over ons goede spel leveren weliswaar geen punten op, maar geven wel aan dat jullie uitstekend bezig zijn. Het bekeravontuur is nu ten einde, maar de competitie duurt nog (heel) lang. Daar gaan we ons vanaf nu dus volledig op concentreren.

Komende zondag komt Cambuur op bezoek. Een tegenstander van een ander kaliber dan Heerenveen, maar beslist ook een sterk team. Als jullie dan weer hetzelfde kunnen opbrengen als vandaag in de 2e helft, dan gaan we ongetwijfeld een mooie middag tegemoet. Wij rekenen weer op jullie!

De Graafschap C1 - FC Volendam C1 1-2 (0-1)

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer 11 (De Graafschap) en nummer 7 (FC Volendam) op het programma. Na het de succesvolle bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen De Kennemers had FC Volendam vertrouwen getankt en begon goed aan de wedstrijd in Doetinchem. Het was toch De Graafschap die in de openingsfase de beste kans kreeg en de sterke Graafschap spits Sam Hendriks was dichtbij en doelpunt maar werd goed naar de buitenkant gedreven. FC Volendam was de bovenliggende partij maar De Graafschap hanteerde de lange bal richting de spitsen en hier had FC Volendam moeite mee. Het was Jesse Braspenning die voor FC Volendam de score opende na een goede pass van Floris Mulder en bekwaam de keeper omspeelde en de 0-1 binnentikte. De lange bal van De Graafschap bleef lastig onze verdedigers en spits Sam Hendriks en Elroy Tuur gingen samen net buiten het strafschopgebied naar de grond. Vriend en vijand waren zeer verbaasd dat de scheidsrechter voor deze vermeende overtreding een rode kaart gaf aan Eloy Tuur en zo moest FC Volendam met 10 man verder.

Trainer Stanley van Kesteren greep in door een tactische wissel waarbij Denzel Sno plaats moest maken voor Joost Neuvel. De Graafschap begreep dat er iets te halen viel en voerde de druk op. De onderkant van de lat bracht voor rust nog redding voor de foutloos keepende Rik Remmelzwaal. Na de rust kwam FC Volendam met enkele kansen voortvarend uit de startblokken. Uit een corner van Johan Keizer kopte Denzel Pryor snoeihard binnen maar de uitstekende De Graafschap keeper Joey Wolsing ranselde de bal nog uit het doel. De 0-2 hing in de lucht maar de treffer viel zoals vaker aan de andere kant. De spits van De Graafschap zette goed door en Maurice Bakker bracht hem binnen de beruchte lijnen ten val en dit resulteerde in een terechte strafschop die spits Sam Hendriks onberispelijk binnenschoot. Waar iedereen dacht dat De Graafschap nu met de man meer situatie ging uitbuiten en de druk ging opvoeren bleek het tegenovergestelde.

{foto5}

FC Volendam stroopte als team de mouwen nog eens goed op en de raspaardjes Tony Chau en Rowin Mulder vochten op het middenveld voor elke meter en waren onvermoeibaar. Na een prima actie van Maurice Bakker die goed doorzette kwam de bal bij Jesse Braspenning terecht. Een draai, een kap en de 1-2 lag in de touwen. De Graafschap probeerde het nog wel maar het was FC Volendam die de beste kansen kreeg. Ook de invallers deden wat er van hen werd verwacht en na het bevrijdende eindsignaal werd de overwinning door het gehele team gevierd. Dit was een prima teamprestatie van een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gestreden maar toch aangemerkt mag worden als sportief. Toch had deze sportieve wedstrijd nog een negatieve kant want de scheidsrechter strooide wel heel kwistig en gemakkelijk met één rode kaart voor FC Volendam en (te) veel gele kaarten aan beide teams.
Floor Heuyerjans (teambegeleider)

E-Top verslaat ongeslagen koploper Haarlem

31/10 - De ongeslagen koploper Haarlem kwam vandaag op bezoek in Volendam. Midden in de week had de E-Top een oefenwedstrijd tegen Puremerend gespeeld (1-1), om de tactiek te oefenen. Dat betaalde zich uit. Volendam speelde heel compact zonder bal. Haarlem kreeg op de Volendam-helft geen seconde tijd en geen centimeter ruimte. Zodra de bal veroverd was waaierde het team uit en werd de Haarlem-goal gezocht. Langzamerhand kreeg Volendam meer en meer grip op de wedstrijd. Na een overtreding op rechts, zette Boy zich achter de bal. Zijn inzet verdween door een woud van spelers bij de tweede paal over de lijn (1-0). Na dit doelpunt ging de E-top vol door. Dick en Nico speelden de buitenspelers uit de wedstrijd en Sebastiaan gaf iedere keer rugdekking. Haarlem kreeg ook steeds meer moeite met de opbouw. Paul zette druk en won zijn duel. Stef dook de diepte in en zag Wessel naar binnen komen. Tussen twee verdedigers schoot hij de 2-0 achter de keeper. Haarlem leek aangeslagen en klaar voor de genadeklap. Maar vaak zijn goede ploegen dan op hun gevaarlijste. Eén bal glipte door de verdediging en met een schot in de kruising kwam vlak voor rust Haarlem dichterbij (2-1).

{foto6}

Na de rust kreeg Haarlem iets meer grip op de wedstrijd. Er moesten een paar corners toegestaan worden, maar Volendam gaf geen krimp. Haarlem probeerde het ook nog een keer van afstand, maar Niels pikte de schuiver keurig uit de hoek. Met Patrick en Marco aan de rechterkant werd nu de aanval weer gezocht. Marco kreeg de bal langs de keeper, maar de bal werd nog net voor de lijn weg gehaald. Wessel speelde zijn man uit en gaf voor. Helaas was Jan net te klein om zijn hoofd goed tegen de bal te zetten. Max knokte zich helemaal leeg op middenveld en Haarlem moest weer achteruit. Marco brak door en via Jan rolde de bal voor de voeten van Stef. Die had geen moeite om de 3-1 te maken. Het restant van de wedstrijd werd professsioneel uitgespeeld. Volendam verslapte geen moment meer en Haarlem kwam er niet meer door.
Jongens, wat een top wedstrijd. Iedereen was vandaag even goed. De opdrachten van de trainer werden perfect uitgevoerd. Er was geen verslapping en we hebben gevochten als leeuwen. We hebben dan ook terecht van de ongeslagen koploper gewonnen. De opgaande lijn van de afgelopen weken is goed doorgezet. Alle toeschouwers, ook die van Haarlem, hebben genoten van een topwedstrijd.

F1  werkt met 21 doelpunten aan koppositie ranglijst

31/10 - Tja, hoe schrijf je als ‘uw verslaggever’ zijnde nou een stukje over een wedstrijd met zo’n einduitslag, 1-21. Je kunt het zo spannend en interessant maken als je het zelf natuurlijk wilt, maar een wedstrijd met zo’n uitslag en met zo groot verschil in de krachtsverhouding heeft weinig met voetbal te maken. Wel is het leuk, ten minste voor jongetjes met een oranje shirt aan, als je binnen korte tijd veel goals wilt maken.

En dat was wel nodig ook, want Volendam stond bovenaan gelijk met Fortuna Wormerveer maar met een doelsaldo wat 9 goals slechter was. Vandaag stond de hekkensluiter op het programma, dus moest de inhaalrace worden ingezet. Leider Kees beloofde aan de spelers een middagje bowlen als de 20-0 werd behaald en de snelle rekenaars onder ons rekenden voor dat elke twee minuten gescoord moest worden. Een haast onhaalbare klus, vooral ook omdat de bal na een mislukt schot nog wel eens in de bossies belandt en er dan alleen al bijna een minuut om is. Maar de jongens gingen er volledig voor, de geur van bowlingbalsmeersel en patat met mayonaise lonkte namelijk aan de horizon. En inderdaad: de goals vielen achter elkaar als rijpe appelen van de bomen. Het leek wel of Kees het geluksdubbeltje van oom Dagobert had geleend, want alles wat van zijn linker kwam vloog werkelijk het net in. Reeds voor de rust had Kees er 8 in liggen, de ruststand was 1-10. Een tegengoal? Tja, Hellas deed per slot van rekening ook nog mee en de spits was Rick en Glenn achterin 1 keer te snel af en pegelde de bal via de onderkant van de lat langs Joey.

Na rust hetzelfde beeld. Elke aanval was doelgericht en bij elke goal werd de bal snel achter de verbouwereerde keeper uit het net gehaald om het tempo erin te houden. Op zich kun je nog wel een heleboel respect opbrengen voor de voornamelijk eerstejaars F-jes van Hellas Sport, want ze bleven gewoon rustig ondanks dat ze al met al 22 keer mochten aftrappen. Uiteindelijk dus een 1-21 overwinning voor Volendam F1, als het zo ziet staan eigenlijk te gek voor woorden.

De inhaalrace voor wat betreft doelsaldo is dan ook met succes ingezet, en ja……. Je ziet het niet zo vaak direct na een wedstrijd, maar ik zag ze: De kuiltjes in de wangen van het lachen van trainer John. Daarbij moet ook nog opgemerkt worden dat de opmerking van de dag van leider Kees kwam. Leider Kees toonde zich namelijk als wijsgeer na een mislukt afstandschot van Sander met de opmerking: SANDER, TUSSEN DIE TWEE WITTE PALEN.