Megaontbijt in voetbalstadion succes

  • dinsdag, 03 nov 2009
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Ruim 800 kinderen ontbijten met Monique Smit en selectie FC Volendam

VOLENDAM – Ruim achthonderd kinderen hebben vanmorgen ontbeten in het stadion van FC Volendam. Het megaontbijt dat werd georganiseerd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, was daarmee een doorslaand succes. Tot grote vreugde van de kindermeute schoof ook de voltallige selectie van FC Volendam aan.

{foto2}

De opening van het megaontbijt werd verricht door Monique Smit die, zo vertelde ze op het podium, geen dag begint zonder twee stevig belegde boterhammen. Daarna sneed ze de Grootste Boterham met Maaslander kaas aan, een enorm gevaarte van 2,20 bij 2,20 meter. De boterham, vervaardigd door Amarant Bakkers, werd gepresenteerd op een reusachtig bord van 3,60 meter en woog ruim 100 kilogram. Er moest zelfs een kraan aan te pas komen om de hele stellage met daarop de boterham het podium op te hijsen.

{foto3}

Zes basisscholen deden mee aan het megaontbijt. Voor elk uitgedeeld pakket doneerden de deelnemende scholen 0,25 eurocent aan Right to Play, een stichting die zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden. Met het megaontbijt hoopt de organisatie kinderen ervan te overtuigen dat goed ontbijten belangrijk is. Van de basisschoolkinderen in ons land ontbijt één op de vijf kinderen niet altijd of niet altijd voldoende. In de grote steden is dat zelfs bijna één op drie, zo blijkt uit onderzoek. Dat levert op school onder meer concentratieproblemen op.

{foto1}
----------------------------------------------------------------------------------------------------
De Grootste Boterham met Maaslander kaas
Afmetingen boterham: 2,20 bij 2,20 m
Dikte boterham: 5 cm
Gewicht boterham: 70 kg
Afmetingen bord: diameter van 3,60 meter
Gewicht bord: 400 kg
Afmeting plak kaas: 30 bij 11 cm
Dikte plak kaas: 6 mm
Aantal plakken kaas: 150
Gewicht kaas: 30 kg
Afmetingen aansnijdmes: 100 cm x 8 cm