Nieuw thuistenue: door de kerk en de werklui ontworpen

  • maandag, 22 mei 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Volendam, het dorp dat door de kerk en de werklui is ontworpen. De 3JS bezongen het, FC Volendam laat het tot leven komen in het thuisshirt voor het seizoen 2023-2024. Met het glas-in-loodpatroon gaat FC Volendam terug naar de oorsprong, terug naar de plaats waar ruim honderd jaar geleden de wortels van FC Volendam zijn ontstaan. Het tenue, samengesteld in samenwerking met Robey Sportswear, is vanaf heden te koop in de webshop en Fanshop. Tevens speelt FC Volendam de laatste wedstrijd van het seizoen in het nieuwe tenue, thuis tegen Excelsior.

FC Volendam is voor het thuistenue 2023-2024 teruggegaan naar zijn roots. Zo is in 1920 de eerste teamfoto gemaakt voor de Sint-Vincentiuskerk. Deze kerk speelt sowieso een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van de Volendamse gemeenschap om met een eigen kerk te voldoen aan de religieuze verplichtingen. Het glas-in-lood dat de Sint-Vincentiuskerk voorziet van fraai en kunstzinnig lichtinval is gebruikt als basis voor het patroon van het thuisshirt. Een silhouet van de kerk komt ook terug in de nek, voorzien van de tekst ‘In mijn Dorp, jouw dorp. Door de kerk en de werklui ontworpen’, een passage uit het lied ‘Mijn Dorp’ van de 3JS. Het oranje-zwart gebreide randje aan de mouw en de luxe badge als clublogo geven het shirt een chic karakter.

SOS Kinderdorpen

De kindermaatshirts worden op de borst voorzien van het logo van SOS Kinderdorpen. Dit goede doel is vanaf het seizoen 2023-2024 aan FC Volendam verbonden als maatschappelijk partner.

Maat 92 t/m 5XL

Het shirt en de bijbehorende broek en kousen zijn vanaf heden te koop in de webshop en Fanshop in het Kras Stadion. De beschikbare maten gaan vanaf 92 tot en met 5XL. Daarnaast is het mogelijk om naam, rugnummer en Eredivisie-badge te bedrukken. De Fanshop is in de week van maandag 22 mei elke dag geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur. Bestel je in de webshop, dan heb je jouw bestelling binnen twee werkdagen thuis (vóór 17:00 uur besteld). Wil je jouw shirt hebben voor FC Volendam – Excelsior, bestel deze dan vóór woensdag 24 mei 17:00 uur.