Nieuwe kans voor ‘Lada’ van Hans de Koning tegen ‘Porsche’ NEC

  • woensdag, 28 nov 2018
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

De eerstvolgende tegenstander van het in bloedvorm verkerende FC Volendam is NEC. Vier seizoenen geleden nog de wedstrijd waarbij de ‘Lada’ van Hans de Koning aan alle kanten voorbij werd gereden door de Nijmeegse Porsche. De beeldspraak die de FC Volendam-trainer destijds na afloop gebruikte beschreef exact de kansloze expeditie waar zijn team zich toen aan waagde. Vanavond krijgt de stoomtrein van De Koning een nieuwe kans tegen de haperende motor van NEC.

De ongeslagen reeks van FC Volendam werd afgelopen vrijdag maar weer eens verlengd. Tegen de beloften van FC Utrecht was het spel niet altijd even sprankelend, maar werden de punten toch in het KRAS Stadion gehouden. Doelpunten van Robin Schouten en Anthony Berenstein leverde een 2-0 overwinning op. Het was alweer het negende duel op rij zonder nederlaag.

Met NEC gaat het de afgelopen weken wat minder. Van de laatste negen wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Dat was op bezoek bij Telstar (0-3) en thuis tegen Jong AZ (3-1). Ook afgelopen weekend ging het mis voor het team van trainer Jack de Gier. RKC Waalwijk won met 0-1 van de Nijmegenaren. NEC is terug te vinden op de tiende plaats met 22 punten. FC Volendam heeft één punt minder en staat twaalfde.

Daarnaast mist NEC komende vrijdag een aantal belangrijke krachten. Kevin Jansen is afgelopen week teruggezet naar het beloftenteam, terwijl voormalig Volendam-speler Tom Overtoom een blessure opliep en tot de winterstop is uitgeschakeld. Joey van den Berg is geschorst. Desondanks blijft de Nijmegen Eendrachts Combinatie een ploeg met veel kwaliteit. Met negen treffers is Sven Braken de topscorer. Behalve Overtoom heeft ook reservedoelman Marco van Duin een verleden bij FC Volendam.

Er voor FC Volendam de laatste jaren weinig te juichen tijdens een bezoek aan het Goffertstadion. Vorig seizoen werd het door doelpunten van Arnaut Danjuma Groeneveld, Calvin Verdonk en Guus Joppen 3-0 voor NEC. De editie daarvoor eindigde in 7-0 voor de Nijmeegse ‘Porsche’. In het Eredivisie-seizoen 2003/’04 werd het laatste positieve resultaat geboekt in Nijmegen. Het doelpunt van Dion Esajas was destijds goed voor een puntje: 1-1. Voor de laatste overwinning van FC Volendam in Nijmegen moeten we terug naar 1991. Door treffers van Johan Steur en John Clayton wonnen de oranjehemden met 1-2.

Laatste vijf ontmoetingen
09-03-18 | NEC - FC Volendam: 3-0.
16-03-15 | NEC - FC Volendam: 7-0.
27-10-11 | NEC - FC Volendam: 1-0.
30-11-08 | NEC - FC Volendam: 6-1 (Gerson Sheotahul)
09-05-04 | NEC - FC Volendam: 1-1 (Dion Esajas)

De wedstrijd staat onder leiding van de 24-jarige Jordy Vermeire (B). Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Dobre en Lapar. Kick-off is vanavond om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd NEC - FC Volendam is te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, het schakelprogramma van FOX Sports en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #necvol.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen NEC en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Klik dan hier!