Positieve balans voor FC Volendam tegen verrassend TOP Oss

  • donderdag, 13 sep 2018
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Wie een blik werpt op de ranglijst ziet een redelijk verrassende naam in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Tussen de geijkte topploegen in de competitie heeft TOP Oss zich keurig genesteld op een vierde positie. Voor FC Volendam staat er komende vrijdag (aanvang 20.00 uur) dan ook een taai karwei te wachten op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Desondanks kunnen de Volendammers terugkijken op een positieve balans tegen de Ossenaren.

Afgelopen vrijdag bleek Go Ahead Eagles in eigen stadion nog een maatje te groot voor FC Volendam. In de volgepakte Adelaarshorst hadden de Volendammers geen antwoord op de dadendrang van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het eindigde in 3-0.

Stunt
TOP Oss daarentegen zette een daverende stunt neer door met 1-2 te winnen op bezoek bij FC Twente. Met gedisciplineerd spel trakteerde Oss de Tukkers op de eerste nederlaag dit seizoen. De Brabanders zijn sowieso sterk uit de startblokken geschoten, want behalve de overwinning op FC Twente won het nóg tweemaal: op bezoek bij MVV Maastricht (0-2) en thuis van Jong PSV (4-1). Alleen Cambuur wist dit seizoen te winnen van de ploeg van trainer Klaas Wels. Grote man aan de kant van TOP Oss is Huseyin Dogan, die al vijf keer het netje liet bollen en daarmee gedeeld topscorer is van de competitie.

Veertig meter
De afgelopen jaren zette FC Volendam thuis goede resultaten neer tegen TOP Oss. Vorig seizoen bijvoorbeeld werd er met 3-1 gewonnen. Hoogtepunt van de avond was de schitterende treffer van Nick Runderkamp, die van een meter of veertig de bal tegen de touwen schoot. Ook Nick Doodeman en Enzo Stroo waren trefzeker. Van de laatste tien thuiswedstrijden tegen TOP Oss verloor FC Volendam er slechts één.

Laatste vijf ontmoetingen
12-01-18 | FC Volendam - TOP Oss: 3-1 (Doodeman, Stroo, Runderkamp)
16-12-16 | FC Volendam - TOP Oss: 3-1 (Tuijp, Van Kippersluis, Kwakman)
11-12-15 | FC Volendam - TOP Oss: 1-1 (Schouten)
17-01-15 | FC Volendam - TOP Oss: 2-2 (Brands, Kuwas)
04-10-13 | FC Volendam - TOP Oss: 3-1 (Laghmouchi 2x, Menzo)

De 30-jarige Rob Dieperink is vrijdagavond de arbiter van dienst. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ozinga en De Groot. Kick-off is vrijdagavond om 20:00.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #voloss.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor het dit normaal gesproken doelpuntrijke onderonsje? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen FC Volendam en TOP Oss de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Klik dan hier!