Speler in beeld: Ties Evers

  • woensdag, 05 dec 2018
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

De selectie van FC Volendam is breed, zeker als alle spelers fit zijn. Ties Evers loopt al een tijdje mee als profvoetballer. “Als het goed gaat, is iedereen redelijk fit. Na de trainerswissel is het crescendo gegaan. Onder trainer Misha Salden waren we ook niet echt fortuinlijk”, weet de oud-speler van De Graafschap.

Dit seizoen moet Evers het vooralsnog hebben van invalbeurten (tegen Jong Ajax en FC Dordrecht) en een volledige wedstrijd (FC Oss en FC Eindhoven). Evers heeft er tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal opzitten. Hij bracht het ook tot speler van Jong Oranje. Eenmaal scoorde hij, maar dat was wèl een belangrijk doelpunt.

“Dat was in 2015 tegen VVV, ja. Ik maakte de 1-1, in de laatste minuut. En het bleek later een belangrijk doelpunt, want door dat ene punt plaatsten we ons een maand later voor de nacompetitie.”

Evers eerste seizoen bij FC Volendam (“Ik speelde toen alle wedstrijden”) was het laatste seizoen van Hans de Koning. “Hij heeft me indertijd gehaald. Weet wat hij aan me heeft. Ik speel in dienst van het team, werk hard en ben op alle posities in de verdediging inzetbaar, ook voor de verdediging”, zegt de routinier.

Ties Evers: “Ik ben hartstikke blij voor de club en het team dat het weer goed gaat.” (Foto: Fred Rotgans)

 

Multifunctioneel

Evers mag door zijn leeftijd (27) niet uitkomen in Jong Volendam. “Ik focus me op het eerste. Ik moet geduld hebben en hard trainen om weer een basisplaats te veroveren. Toen ik van De Graafschap overstapte naar FC Volendam, speelde ik onder De Koning alle wedstrijden.”

Hans de Koning noemt Evers ‘de soldaat’ omdat hij op meerdere posities inzetbaar is. Moet er een voorsprong over de eindstreep getrokken worden, dan wordt de multifunctionele Evers vaak opgeroepen om zich warm te lopen. “Wij hebben een heel jonge achterhoede met spelers van ronde de twintig. Die jongens ontwikkelen zich prima. We willen graag weer nacompetitie spelen. Dat moet mogelijk zijn met de huidige selectie. Zeker als Joey Veerman en Erik Schouten ook weer fit zijn. We zitten in een sterke competitie met Sparta, NEC, Twente en Go Ahead. Een van deze clubs zal wel kampioen worden.”


Tekst: Cor Westerveld