Volendammer Rob Tol tekent eerste profcontract

  • woensdag, 14 jun 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Rob Tol (19) heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Volendam. De Volendammer wordt daarmee beloond voor zijn ontwikkeling de afgelopen jaren in de jeugdopleiding en bij Jong FC Volendam. De verdediger tekent tot de zomer van 2024 met de optie voor nog een jaar.

Rob Tol begon net als bijna alle Volendammers zijn voetbalcarrière bij RKAV Volendam. Vanaf tienjarige leeftijd maakt de verdediger deel uit van de jeugdopleiding van FC Volendam. Tol doorliep zodoende de gehele jeugdopleiding van Voetbal Volendam. Sinds 2021 is de Volendammer een vertrouwd gezicht bij Jong FC Volendam in de Jack’s League. Dit seizoen kwam hij bij het beloftenteam tot 25 duels. Ook was Tol twee keer onderdeel van de selectie van de hoofdmacht in de Eredivisie. Tot een debuut kwam het nog niet.

“Al tien jaar draag ik het shirt van FC Volendam en dat maakt het extra speciaal dat ik vanaf nu contractspeler ben”, straalt Tol. “Dit is een mooie stap in de goede richting en ik ga er vol voor om mijn volgende doelen te bereiken.”

'In luwte uitstekend ontwikkeld'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen ziet potentie in de Volendammer. “Rob heeft zich in de relatieve luwte uitstekend ontwikkeld en is echt een dragende kracht geworden bij Jong FC Volendam. Ondanks een bijzonder uitdagend weekprogramma, mede door een pittige universitaire studie, zien we een jongen die de energie kan opbrengen om steeds sterker, sneller en beter aan de bal te worden. Natuurlijk is er nog veel ruimte voor verbetering, maar Rob is goed op weg om een steeds betrouwbaarder verdediger te worden. Nu wordt hij beloond, maar tegelijk ook geprikkeld om nog meer uit zijn potentie te halen. Wij zijn benieuwd waar Rob’s plafond ligt.”

Tekst & foto's: FC Volendam